Når man taler om hjemmesider, kan man ikke undgå at tale som brugervenlighed. På en engelsk kaldes det UX og står for user experience. Det er ekstremt vigtigt for din forretning og kan være nøglen til om i får succes  online. Der er mange, der ikke vægter dette højt, men det kan være, at du går glip af vigtigt kunder, hvis ikke du satser på UX-design. Isæt med de seneste opdateringer fra Google, hvor termer som bouncerate og user spend on site betyder mere og mere. Læs med her, hvis du vil have det optimale ud af din forretning.

Kan Google forstå hvad der er vigtigst på din side?

Teksten på din hjemmesiden er en af de vigtigste parametre. Den tekst, der står på din side, skal være let at læse for både brugeren og for Google. Det er de færreste, der ved, at Google rent faktisk ser på, om din tekst er til at læse, når de optimerer til din side. Derfor bør du være opmærksom på, at du får skrevet det ordentligt, delt teksten op i afsnit, benytter korrekt grammatik og generelt gør din tekst indbydende. Du kan se et eksempel på, hvordan dette gøres, hvis du klikker dig ind på Hindsgavls siden om dagsmøder.

 hindsgavl dagsmøde

På billedet ovenfor ses det tydeligt, hvordan Hindsgavl har inddelt deres tekst i afsnit med hierarkisk opbygning af overskrifterne. Ligeledes er overskrifterne angivet med korrekte h-tags, for fortæller søgemaskinerne hvor stor en betydning den enkelte overskrift har. Man bør altid overveje, hvorfor brugeren vil klikke sit website, og stille sig selv spørgsmålet; Hvad er formålet med den hjemmeside, får brugeren opfyldt sit ønske? I gamle dage tænkte man meget over at udarbejde dit indhold til søgemaskinerne, men i dag kan der direkte straffe dit website. Skriv altid teksten til brugeren og gør hjemmesiden så brugervenlig som mulig. Hvis det er indholdet er godt, bliver det opfanget af Google, og derfor vil du opleve, at du får gode placeringer på relevante søgeord.