Får du noget ud af din markedsføring?

Marketing kan være en svær disciplin, hvis man ikke har nogen særlig erfaring inden for emnet på forhånd. Derfor vælge mange virksomheder og ansatte heri at hyre et eller flere professionelle og specialiserede bureauer til at håndtere deres eksterne kommunikation, da de ikke selv har kompetencerne til at udføre arbejdet i huset. Afhængig af hvad og hvor man ønsker at sende budskaber afsted til sine modtagere, skal man naturligvis vælge sine specialister med omhu.

Men når man hyrer eksterne konsulenter, skal man holde nøje øje med, hvad de laver, og hvorfor de laver det, de gør. Har man eksempelvis en låsesmed, der beskæftiger sig med at hjælpe deres kunder i Valby, vil det være oplagt at fokusere på at drive kunder ind på ens hjemmeside via organiske placeringer, hvor man naturligvis sigter efter at ligge nummer et på Google på søgeordet ’Låsesmed Valby’. Er ’Låsesmed Valby’ ikke ens ønskede fokusord, kan dette naturligvis blot skiftes ud, men der er ingen tvivl om, at man kan spare mange penge ved at få organiske besøgende ind på hjemmesiden i stedet for at skulle betale for hvert enkelt besøgende.

Fokuserer ens hyrede specialister på Google Ads i stedet for SEO, betyder det, at du skal betale deres timepris, som du formentlig også har været vant til tidligere, men du skal samtidig også betale for hver eneste klik, der kommer på de respektive annoncer. Det kan godt blive virkelig dyrt i længden, da et klik på eksempelvis søgeordet Låsesmed Valby nemt kan koste fra 50 kroner til 100 kroner. Har du mange besøgende, der ikke konverterer til et salg eller et lead, som man også kalder det, bliver det en meget dyr affære. Vær derfor sikker på, at du får noget ud af dine dyre brugte kroner på Googles eget annoncenetværk – ellers er det slet ikke det værd.