Når man er ude at sejle på en båd eller i en jolle, så er det vigtigste, at man altid husker at tage sine sikkerhedsforanstaltninger, således at man er forberedt i det tilfælde, at der skulle ske et uheld.

Når vi taler sejlads eller roning så er den vigtigste sikkerhedsforanstaltning, at man har redningsvest på.

En redningsvest hjælper med at holde dig oven vande, uden at det kræver arbejde fra dig selv. Ofte er der også et blink og en fløjte på en redningsvest, som begge kan bruges til at drage opmærksomhed fra andre både, i tilfælde af at man har brug for at blive reddet.

Derfor er en redningsvest den mest essentielle sikkerhedsforanstaltning, når man skal sejle.

 

Hav styr på reglerne ombord på båd eller jolle

Udover at have sikkerhedsudstyret i orden, så er der også flere regler, man bør have styr på, når man er på vandet. Ror man i en jolle, så bør man f.eks. aldrig rejse sig op, da det oftest betyder at vægtfordelingen i jollen skifter markant, hvilket kan føre til, at den vipper, og at personen, der har rejst sig op, falder overbord.

I værste tilfælde kan det medføre, at hele jollen vender på hovedet, og at alle ryger over bord. Sker en af disse ting, så er det vigtigt at folk har deres redningsvest på.

På en sejlbåd er der flere forskellige regler, som f.eks. at man ikke må løbe på dækket, eller at man ikke må stå op i nærheden af bommen til sejlet, da man så kan risikere at få et ordentligt slag og blive slået omkuld eller endnu værre – overbord, hvis vinden skifter meget pludseligt, og bommen derfor slår fra den ene side til den anden.

Derfor er det vigtigt at have redningsvest på, når man sejler.