I de moderne dage er alt blevet digitaliseret. Dette gælder også konkurrence og markedsføring. Netbutikker stiger hurtigt i antal, og alle vil gerne blive set. Derfor er det vigtigt, at din plan for din digitale markedsføring er gennemarbejdet og kan fange din målgruppe.

Inden du begynder på en brainstorm, skal du tænke på hvem du gerne vil nå med din markedsføring og, hvor din markedsføring skal finde sted. F.eks. siger man, det kræver sine forbehold med opbevaring i garagen. Her kan du, hvis du ejer et firma, som står for at gode garager fulde af kvalitet, markedsfører med at I gør det sikkert at opbevarer ting ude i garagen.

Du skal altså sørge for at fremhæve det, som skiller din virksomhed ud fra mængden. Den grund til du skiller dig ud, skal fange kunderne som ikke vil føle de får noget bedre andre steder.

Kampagner

Kampagner er rigtig gode til at holde på gamle kunder og tiltrække nye. Hvilken målgruppe og hvem du tiltrækker, kommer an på hvad indholdet i kampagnen er. Du kan kører en kampagne, hvor f.eks. pudsemørtel er billigt og nemt at bruge for nye kunder, mens gamle kunder hellere vil have gode tilbud for at have været kunde længe.

Målgruppen

Når du vælger målgruppen, er det vigtigt, at du har analyseret den, ved hvilken konkurrence du er oppe imod og hvor mange der er i din målgruppe. Jo mere specifik din målgruppe er jo mindre vil der være i den. På samme tid må målgruppen ikke være for bred, da den så ikke vil appellere til nogen, og ingen vil have interesse for dine ydelser eller produkter.

Inden du går ind i konkurrence, er det også en god idé at lure din konkurrenter, og finde ud af hvad du har, som de ikke har. Sørg for at finde ud af hvad dine konkurrenter gør rigtigt.