Firmaudflugter – det lyder som en god undskyldning for medarbejderne til at hygge sig, ikke sandt? Faktisk er firmaudflugter langt mere end det, og arrangementerne er langt mere fordelagtige end først antaget. Firmaudflugter fungerer endda som en form for markedsføring af virksomheden – og markedsføring er i den grad givende for virksomheden. Læs med her på siden og bliv klogere på, hvordan firmaudflugter rent faktisk fungerer som markedsføring af virksomheder.

Medarbejderne og virksomheden er synlig i det offentlige

Når de ansatte inviteres ud i det offentlige rum som på en firmaudflugt, bliver virksomheden automatisk synlig. Især hvis medarbejderne bærer uniformer, logoer eller lignende, vil virksomheden være tydelig at se.

Selvom de omkringværende mennesker måske ikke direkte anser dette som markedsføring af virksomheden, vil synet alligevel sætte sig fast – i hvert fald ubevidst. Derudover vil andre med stor sandsynlighed se på medarbejderne og tænke, at det da virker som et godt sted at arbejde med et stærkt, socialt sammenhold.

De ansatte fungerer som ambassadører

Enhver medarbejder i et firma fungerer som ambassadør for virksomheden. De ansattes oplevelse af arbejdspladsen præger naturligvis deres opfattelse af brandet – og dette spredes hurtigt til medarbejdernes omgangskreds. Har medarbejderen et dårligt helhedsindtryk af arbejdspladsen, vil partner, familie, venner og omgangskreds hurtigt høre om det. Det samme gør sig gældende ved positive oplevelser af arbejdspladsen.

Derfor er det ekstremt vigtigt at anse de ansatte som ambassadører – og firmaudflugter vil uden tvivl være et positivt medarbejdergode, som påvirker de enkelte medarbejderes opfattelse af virksomheden positivt.

Styrk sammenholdet, og gør virksomheden interessant

Firmaudflugter er i høj grad med til at styrke kollegaernes sammenhold på ny. De ansatte får mulighed for at tilbringe tid med hinanden i andre rammer, hvilket sætter helt nye standarder for sammenkomsten. Her kan sociale barriere brydes, samtidig med der opbygges fælles oplevelser. Disse vil være et hot samtaleemne i frokostpauserne i lang tid fremover – og måske endda fremme medarbejdernes evne til at kommunikere og samarbejde fremadrettet.

Dertil er firmaudflugterne med til at gøre virksomheden interessant. Langt de fleste ønsker at arbejde på en arbejdsplads, hvor sammenholdet er godt, og det sociale spiller. Her vil firmaudflugter og dertilhørende øget sammenhold virkelig være fordelagtigt – både for nuværende og potentielle ansatte. Det vil nemlig være med til at gøre virksomheden mere attraktiv og dermed tiltrække ny arbejdskraft.

Afhold den bedste firmaudflugt

Som du kan se, er der mange gode grunde til at afholde firmaudflugter. Virksomheden markedsføres på en helt anden måde, de ansatte får positive oplevelser sammen i nye rammer, deres sammenhold styrkes og nye medarbejdere tiltrækkes. Derfor gælder det om at arrangere en firmaudflugt for netop din arbejdsplads hurtigst muligt.

De bedste firmaudflugter er planlagt på sådan vis, at der er noget på programmet fra start til slut. Start gerne dagen med fælles transport i f.eks. en bus, således det sociale allerede begynder her. Lej en bus til 20 personer eller en anden bus passende til antallet af deltagere. Hernæst begynder selve udflugten, som kan bestå af alt, hvad hjertet begærer. Minigolf, forlystelsesparker, ølsmagning, kanotur, gokart, zoologisk have – ja, mulighederne er uendeligt mange.