Markedsføring af medicinske produkter

Når man annoncerer på eksempelvis Google og vil have aktiveret Google Ads, så er der nogle regler, man skal overholde. Google ønsker eksempelvis ikke at man annoncerer med udvalgte produkter indenfor apoteksindhold, da det overtræder visse politikker i USA. Det kan derfor være svært at skrive sine annoncetekster, da man gerne vil have et højt kvalitetsresultat. Her skal søgeordet, som brugeren trigger ved sin søgning, gerne indgå i annonceteksten 1 til 2 gange.
Derfor skal man af og til være en smule kreativ for at få sine søgeord med i annonceteksten. Hvis det ikke er muligt at implementere ordene, så skal man finde frem til synonymer.

Medicinske produkter

Nogle medicinske produkter kan også overtræde personlige grænser hos kunderne. Det er ikke alle kunder, som handler VitaePro, der også synes, at det er spændende at købe narkotests. Det handler derfor om at være klar i spyttet, når man bruger penge på markedsføring – uanset om det er online eller offline.
Man skal kende sin målgruppe. Det er egentlig det samme på tværs af alle brancher. Kend din målgruppe og markedsfør til dem.

Medicinske varer sættes som regel i bås med ”drugs” – igen fra USA. Det er naturligvis ikke lovligt at sælge online, heller ikke i Danmark. Det har Google nogle helt klare retningslinjer for, som annoncørerne skal overholde for at få lov til at annoncere på deres platform.

Organisk Vs. Betalt Google

Det er lidt nemmere at få lov til at rangere på medicinske produkter på organiske resultater, da man her ikke går ud og betaler for at ligge godt.
Søgemaskineoptimering er naturligvis en langsigtet strategi, som tager tid før man kan se effekten af det. Det kommer ikke bare natten over, desværre.

Annoncering på Facebook

Når man annoncerer på Facebook, så er der også nogle regler, som skal overholdes. Det kan være ganske frustrerende for annoncører at få afvist annoncer gang på gang. Men det er vigtigt, uanset hvilken platform, man vælger at favoriserer, at man overholder deres regler. Hvis man bliver ved med at forsøge at presse nogle tekster eller billeder igennem, så kan platformene vælge at nedprioritere din annoncekonto – i værste fald.