Få succes med dit projekt

God projektstyring er en essentiel del af enhver virksomhed. Uden ordentlig projektstyring er dre ingen, der har det fulde overblik over projektet. Det spilder både tid og penge på ineffektivt arbejde, og vigtige opgaver risikerer at falde mellem to stole.

Skab overblik med delopgaver

Det første skridt til at få overblikket over et projekt er at dele det op i mindre delopgaver. Afhængigt af projektet kan det være nødvendigt at dele de mindre opgaver op i endnu mindre opgaver, så det hele tiden er klart, hvad der skal gøres. På den måde er det også nemt at få overblik over, hvem der står for hvad.

Ideen med at dele projektet op i mindre opgaver er, at man altid ved præcis, hvad man skal gå i gang med. På den måde skrider projektet hele tiden fremad, og risikoen for at overse en opgave er meget lille.

Delopgaverne kan med fordel skrives ind i et digitalt projektstyringsværktøj. Her kan både projektlederen og medarbejderne hele tiden se status på de forskellige opgaver, tidshorisont og økonomi. Det skaber overblik og sikrer, at projektplanen hele tiden bliver fulgt.

Projektstyring er alfa og omega

I toppen af projektet skal altid sidde en projektleder, som har det forkromede overblik. Projektlederens bedste ven et projektstyringsværktøj, hvor hele projektet er skrevet ind så detaljeret som muligt.

Lederens vigtigste opgave er at sikre, at projektets processer faktisk bliver udført. Begynder dele af projektet at sakke bagud, skal lederen med det samme identificere problemet og finde en løsning. Nogle gange er der tale om mindre problemer, som der kan rettes op på, men andre gange er der brug for drastiske midler.

Hvis projektlederen hele tiden er opmærksom på uregelmæssigheder i projektet, er der dog større chance for at kunne fange småproblemer i opløbet. Det mindsker risikoen for, at der på et tidspunkt opstår store problemer. Samtidig betyder det, at projektet har mere overskud til at håndtere eventuelle problemer.