medarbejdere

Det er enormt vigtigt at have et godt arbejdsmiljø i din virksomhed. Et godt arbejdsmiljø er med til at sikre at medarbejderne trives, at de har færre sygedage, og at der generelt er en god stemning på arbejdspladsen. Et dårligt arbejdsmiljø kan derimod øge risikoen for syge medarbejdere og et højt sygefravær, samt skabe medarbejdere der mistrives, og dette er noget som de færreste chefer ønsker i deres virksomhed. Hvis du ønsker at skabe et godt arbejdsmiljø i virksomheden, er det vigtigt at skabe gode fysiske og psykiske rammer, da disse rammer i fællesskab kan skabe et godt miljø, som vil gøre din virksomhed til en fantastisk arbejdsplads.

De fysiske rammer

Det er rigtig vigtigt at have gode fysiske rammer på arbejdspladsen, og dette indbefatter blandt andet jeres bygninger, lokaler, indeklimaet og diverse faciliteter som eksempelvis møbler og toiletfaciliteter. Det er vigtigt at holde til i nogle bygninger, som passer til virksomhedens behov. Det er ligeledes vigtigt at have nogle gode, lyse lokaler, hvor der er tætte vinduer og et behageligt klima, med en passende temperatur. Hvis lokalerne har meget store glaspartier, er det vigtigt at have nogle gode gardiner, som kan lukke stærkt sollys ude. Hvis solen bager ind ad vinduerne, kan det skabe et varmt indeklima samt gøre det svært for medarbejderne at se deres skærme, og dette skal helst undgås. For at skabe gode fysiske rammer, er det ligeledes vigtigt at have gode kontorstole og gerne hæve-sænkeborde, som sikrer medarbejderne komfortable arbejdsforhold hele dagen.

De psykiske rammer

De psykiske rammer skal sørge for, at medarbejderne er glade for at gå på arbejde. For at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø, er det først og fremmest vigtigt at sørge for, at der er en god tone på kontoret. En god tone sørger for, at medarbejderne taler pænt til hinanden, og at man kun sørger for at komme med kritik, hvis det er konstruktivt. Det er ligeledes vigtigt at sørge for at der ikke dannes kliker, som udelukker nogle af medarbejderne.

I et godt arbejdsmiljø er der ikke stress blandt medarbejderne, mobning og konflikter bliver der sat en stopper for, og der er ligeledes ikke nogen, der bliver udsat for trusler eller vold i løbet af arbejdstiden. Hvis alle disse ting undgås på arbejdspladsen, vil det være med til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø for medarbejderne, som vil resultere i mere effektive medarbejdere med færre sygedage i løbet af året.