valg af cms systemer

De fleste CMS systemer, der findes på markedet, kan i bund og grund det samme. Langt de fleste har den samme funktionalitet, som benyttes til at holde styr på indhold og data på hjemmesiden.

En af fordelene ved at have et CMS system installeret på ens hjemmeside er, at man ikke behøver hyre en udvikler til eksempelvis at holde hjemmesiden opdateret. Dette gøres meget nemt via systemets administrator-login.

Når det er sagt, er der stor forskel på, hvor brugervenlig de respektive systemer er for den enkelte bruger. Et CMS system, som WordPress, er nemt og håndterbart for selv den uøvede.

WordPress tillader udefra stående udviklere, der ingen relation har til systemet, at tilføje udvidelser og forbedringer til WordPress’ platform.

Med et utal af udviklere samt brugere i ryggen har WordPress formået at blive det mest anvendte CMS systemer i verden.

Næsten 30% af verdens hjemmesider har en WordPress installation.

Gratis CMS systemer

Et element der er værd at holde sig for øje er, at systemet er gratis. Ligeledes er langt størstedelen af udvidelser / plugins gratis. Det kunne eksempelvis være et plugin, der gør det muligt at forbedre hjemmesidens resultater i søgemaskinerne, eller hvis man pludselig ønsker at sælge nogle produkter via sin hjemmeside.

Har du lyst til at lave en blog, en webshop eller blot en informationsside, hvor du fortæller dine kunder lidt omkring din virksomhed, så findes der et tema, der passer til dine behov. Temaerne skal blot installeres på hjemmesiden og herefter tilpasses din smag. De forskellige temaer har forskellige egenskaber – derfor koster disse temaer i langt størstedelen af tilfældene også omkring 350 kr.

I og med at brugerfladen er så stor, vil der altid være en hjælpende hånd at finde – hvad enten det er fysisk eller på Internettet. Derudover vil der altid være kvalificerede bureauer, der har specialiseret sig i at hjælpe med selv de mindste ting i WordPress.