Affiliate marketing er en smart marketingform, som giver mening for både annoncøren og udgiveren. Hvis du ikke ved, hvad affiliate marketing er, følger her en introduktion til, hvordan du kommer i gang, samt hvilke nicher du bør satse på.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en marketing-disciplin, der går ud på, at du som annoncør tilbyder en provision af dit salg for de personer, som henviser til dit produkt. Du tilmelder dig et affiliate-program, hvorefter udgivere kan markedsføre din virksomhed på forskellig vis.

Det kan eksempelvis være ved at bygge et stort videnscenter på en hjemmeside, hvor de henviser til dit produkt i forskellige artikler. Hvis der eksempelvis er tale om en a-kasse, kan det være en side som denne, der henviser: https://www.akassetips.dk/a-kasser/3f/.

Der er dog ingen formular på, hvordan affiliate udføres, da det i princippet også kan være nyhedsbreve, Facebook-grupper og lignende, der henviser til produkterne. Dog har du mulighed for at sætte nogle retningslinjer, som dine udgivere skal indordne sig efter.

De mest populære nicher

Hvis du ønsker at begive dig ud i affiliate marketing, er der flere forskellige nicher, der giver mere end andre. Dem får du en introduktion til her.

Lån: Hvis du henviser til låneudbydere, får du i de fleste tilfælde en provision af det beløb, der lånes for. Det kan i mange tilfælde blive til et større beløb, da du hos nogle udbydere får provision for lån fremadrettet også.

Gambling: Hvis du henviser til en spiludbyder på nettet, får du samtidig penge, hver gang den person, du har henvist, sætter penge ind på sin konto, hvilket betyder, at du har stor sandsynlighed for at tjene mange penge.

Madkasser: Generelt er det en god idé at henvise til virksomheder, der tilbyder abonnementsløsninger. Derfor er madkasser steget i popularitet, når det kommer til affiliate marketing, da der her er god mulighed for at sikre en stabil indtægt.