På mange arbejdspladser skal der løftes tunge ting hver dag. Nogle gange er det tungere ting, end man selv kan løfte. Det er ikke altid hensigtsmæssigt og sikkert at lave de tunge løft, og slet ikke hvis du ikke kender til de rigtige teknikker.

Konsekvenserne ved tunge løft

Der kan være nogle konsekvenser, hvis du løfter for tunge ting. Der er også en lov, om hvor meget man må løfte. Du må løfte henholdsvis 50kg tæt ved kroppen, 30 kg i underarms afstand og 15 kg i ¾ arms afstand. Hvis du løfter mere end det, eller hvis du løfter forkert, kan det have konsekvenser. Ved meget tunge løft ser man ofte, folk får skader i ryg og skuldre. En anden risiko ved at bære for tunge ting kan være, at man taber dem. Det kan både gå ud over dine kollegaer eller materielle ting.

Hvad kan du gøre for at forbygge skader

Der er heldigvis nogen løsninger på problematikken om for tunge løft. Hvis vægten lever op til lovgivningen, som nævnt tidligere kan du bruge nogen metoder, så du kan få forbedret dit løft. En vigtig ting er at du sørger for at holde din ryg ret, på den måde undgår du at blive krumrygget. Det er også en god idé, at du har et jævnt underlag at gå på, så det giver mere stabilitet. Du kan bruge kompressionshandsker eller knæbind, hvis du har erfaring med nemt at få skader. Hvis du vurderer at det er for tung, kan du også bruge hjælpemidler som rullevogn, elevator, sækkevogne, tallerkendispensere på hjul, du kan også se mere løfteudstyr her . Alt i alt er det en god idé at have forholdene i orden, når du forårsager tunge løft for både at passe på dig selv, men også andre.