Black Friday - Forbered dig på digitale tilbud

Den mest travle shoppingdag i USA, Black Friday, kom til Danmark i 2013. Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til beskrivelsen af den voldsomme trafik af biler og fodgængere, der opstod dagen efter Thanksgiving. Dagen efter Thanksgiving blev nemlig ofte brugt på julegaveindkøb hos amerikanerne, og derfor oprettede de fysiske butikker høje rabatter og ekstreme tilbud på deres produkter på denne dag, som i dag er blevet til en begivenhed.

I 2013 kom fænomenet og begivenheden, Black Friday, til Danmark, hvor enkelte webshops kørte kampagnetilbud med procenter på deres produkter på denne dag. Året efter tog flere fysiske butikker og webshop også fænomenet til sig, og i 2015 blev det Danmarks største handelsdag i historien, målt på butikkernes omsætning pr. dag.

Begivenheden bliver større år for år, og flere butikker og webshops vælger at køre Black Friday tilbud på dagen, og andre vælger at køre tilbud ugen op til dagen eller hele måneden op til dagen. Der kan altså være mange penge at spare på julegaveindkøbene, hvis der vælges at tage på julegaveindkøb på Black Friday.

I år falder Black Friday på fredag den 23. November.

Gode råd til den digitale Black Friday

Hvis du ønsker at shoppe efter julegaver på Black Friday, så er det en god idé at forberede sig inden dagen kommer. Er der produkter du selv står og mangler eller ved du på forhånd, hvad du vil give de forskellige familiemedlemmer i julegave? Så lav en liste og vurder om disse produkter kan købes via en webshop eller du er nødsaget til at bevæge dig ud i menneskemyldret i de fysiske butikker. Hvis du har mulighed for at købe produkterne via en webshop, kan du med fordel gemme linket på din liste, så du er klar til at trykke ind på linket, når Black Friday rammer.

Inden Black Friday bør du også finde ud af, hvilke webshops, der kører med Black Friday tilbud. Det kan desuden være en fordel at skrive sig op til forskellige nyhedsbreve, give virksomhedernes Facebooksider og Instagramsider et like, så du er sikker på, at du får den rette information vedrørende Black Friday, hurtigst muligt, da nogle butikker og webshops også kører med timetilbud.