Derfor er en digital strategi altafgørende i 2018

Danskerne er blevet digitale. Flere af os end nogensinde før bruger tid og køber produkter på internettet. Ifølge Danmarks Statistik har 97% af alle danskere computer- og internetadgang i deres hjem, ca. 96% af alle virksomheder med mindst 10 medarbejdere har deres egen hjemmeside. Danmark sætter også nye rekorder hver måned, når det kommer til e-handel. Webshops er blevet en populær salgskanel ved siden af de fysiske butikker. I alt benytter mere end 3,2 mio. danskere sig af de sociale medier. Den digitale tilstedeværelse for din virksomhed må derfor ikke overses, og har stor indflydelse på virksomhedens fremtidige succes.

Det stigende antal brugere af internettet har haft den betydning, at der i dag også er stor konkurrence om brugernes opmærksomhed. Fordelen ved digital markedsføring er nemlig, at virksomhederne har rigtig god mulighed for at analysere på, hvor brugerne kommer fra, og hvordan de agerer, når de kommer ind på hjemmesiden mv. En digital strategi er altafgørende for din virksomheds fremtidige succes. Din konkurrenceevne kan nemt overhales af dine konkurrenter, hvis de blot benytter en bedre digital strategi og har en bedre digital forståelse.

Nøglen til succes – Den rette digitale strategi

Først og fremmest handler din digitale strategi om at nå de mål, du opsat. Din digitale strategi skal tage udgangspunkt i din målgruppe og din virksomheds ressourcer. Her skal analyseres på tidspunkter for eksekvering og måling af resultatet. Den digitale strategi skal kunne kobles sammen med din virksomheds overordnede strategi, så den bidrager til, at der arbejdes effektivt mod målet hele vejen rundt.

Det er vigtigt, når der udarbejdes en digital strategi, at den sættes i system. Det er især vigtigt, at du ikke forsøger at bruge alle forskellige platforme og medier for at nå din målgruppe. Brug i stedet tiden på at gå i dybden med nogle af platformene – altså kun de platforme, der giver mening for din virksomhed og sorter de andre fra.