Det rette bredbånd og internet til din digitale virksomhed

Et vigtigt element i din digitale markedsføring er, at du har adgang til internettet. Der findes efterhånden rigtig mange udbydere af bredbånd og internet – de kæmper om forbrugernes opmærksomhed, og som forbruger kan det være rigtig svært at finde frem til de rette løsninger. Du kender måske til de store udbydere så som Telia, Fullrate, TDC osv. Men hvordan finder du den rette udbyder og det rette produkt til netop dit og din virksomheds behov?

Bredbånd er en betegnelse for, hvordan man bliver forbundet på internettet. Det er en højhastighedsinternetforbindelse, hvis man sammenligner med tidligere forbindelsestyper. Langt de fleste danske virksomheder og husstande kan få bredbåndsforbindelse. Det afhænger ofte af, hvilken udbyder du har til rådighed i dit område, der giver dig mulighederne om hvilke opkoblingsforbindelser, du kan vælge. Typiske eksempler på opkoblingstyper er via kabel, telefonstik, mobilt bredbånd, fibernet og satellit-internet.

Den rette hastighed for lige netop din virksomhed

Der findes en række tests og oversigter over danske bredbåndsudbydere. Her kan du sammenligne udbydernes produktpriser og produkternes Mbit/s. Den typiske bredbåndshastighed ligger mellem 2-100 Mbit/s, hvilket må siges at være et bred kategori af hastigheder. Hastighedsmulighederne må siges at være mange, og det kan derfor være svært at få et overblik over, hvilken hastighed, der passer bedst til dig og din virksomhed. Men her får du en oversigt over, hvilken hastighed, der passer bedst til dig og din virksomhed. Hastighederne vurderes ud fra, hvor mange medarbejdere, der skal bruge internetforbindelse på samme tid til almindelig surfing og heraf hvor mange, der kan streame videoer, musik osv. på samme tid.

2 Mbit/s Hvis din virksomhed har 2-3 computere, der skal kobles til internettet på samme tid kan det godt lade sig gøre med 2 Mbit/s, men forbindelsen kan være langsom. Her er det på ingen måde muligt at streame med denne lave hastighed, og vi anbefaler en højere hastighed, hvis du er mere end en person i virksomheden.

10 Mbit/s Med 10 Mbit/s kan 2-3 computere surfe på internettet på samme tid, men det er ikke muligt at streame HD kvalitet fra to computere på samme tid. Her Her er det kun muligt at streame fra én computer samtidig med, at der laves mindre aktiviteter på 1-2 andre computere.

20 Mbit/s Med 20 Mbit/s kan 3-5 computere surfe på internettet på samme tid. Dog kan højst to computere streame HD kvalitet på samme tid.

30 Mbit/s 30 Mbit/s giver mulighed for, at 4-7 computere kan surfe på internettet på samme tid og heraf kan 3-4 enheder streame HD kvalitet på samme tid.

50 Mbit/s Med 50 Mbit/s kan 7-12 computere surfe på samme tid, hvoraf 2-3 enheder kan streame HD kvalitet samtidig.

100 Mbit/s 100 Mbit/s giver mulighed for at hele 10-30 computere kan bruge internettet samtidig, hvorad 12-14 enheder kan streame HD kvalitet.

Oversigten over aktive enheder på samme tid ved de forskellige hastigheder er kun vejledende, men de kan give dig et overblik over, hvilken hastighed, der passer bedst til dit og din virksomheds behov.