Få mere ud af din markedsføring - Kend de 6 stimulus

Den mest primitive del af hjernen kaldes den reptilske hjerne – den er flere millioner år gammel og er faktisk den ældste hjerne, som mennesket besidder. Nyere forskning har vist, at de fleste beslutninger bliver taget af denne hjerne. Derfor er det vigtigt, at du taler til den reptilske hjerne i din markedsføring, når du ønsker at potentielle kunder skal købe dine produkter. Men hvordan gør du så det?

Man taler om, at den reptilske hjerne har 6 stimulus – altså påvirkning fra omgivelserne, som registreres af sanseorganerne, og som kan føre til køb. Der er simple måder, hvorpå du stimulerer den reptilske hjerne.

De 6 stimulus:

  1. Egocentreret
  2. Kontrast
  3. Hångribelighed
  4. Begyndelse og slutning
  5. Visuelt
  6. Følelsesmæssigt

Egocentreret

Her menes, at den reptilske hjerne er meget egocentreret. Man skal ikke forvente, at den har nogen tålmodighed eller empati for noget, der ikke på tidspunktet vedrører dens overlevelse og trivsel. Derfor er det vigtigt, at du taler direkte til den reptilske hjerne og bruger “du” og “din” i markedsføringen. Eksempler kunne være: “gør DIN hverdag lettere” og “Vil DU på en billig luksusrejse?”.

Kontrast

Kontraster giver den reptilske hjerne lov til nemt at tage hurtige og sikre beslutninger. Brug derfor kontraster i din markedsføring – både tekstmæssigt og visuelt. Eksempler på kontraster er; stort/småt, før/efter, hurtig/langsom, mørkt/lyst osv.

Håndgribelighed

Den reptilske hjerne scanner konstant efter, hvad der er genkendeligt og håndgribeligt at forstå. Budskabet skal derfor være nemt og enkelt at kode. Brug da ikke komplicerede ord og budskaber som eksempelvis “en flexibel løsning”. Det handler om, at budskabet ikke skal få modtagerens reptilske hjerne til at tænke, men derimod være nemt og hurtigt at kode.

Begyndelse og slutning

Den reptilske hjerne giver kun kort opmærksomhed, og dette har stor betydning for, hvordan vi bør sammensætte vores indholdet i markedsføringsmaterialet. Hjernen over som regel indholdet i midten. Derfor bør du placere det vigtigste indhold i begyndelsen og gentage det igen i slutningen for at sikre at den reptilske hjerne har set og forstået indholdet.

Visuelt input

Videnskab viser, at visuelle ting modtages som det første af den reptilske hjerne, og dette kan føre til meget hurtige beslutninger om relevans. Derfor er det vigtigt, at have noget visuelt med i markedsføringen. Der skal faktisk helst være noget visuelt, der skiller sig ud fra mængden og endda måske der provokerer eller forstyrrer modtagerens opmærksomhed.

Følelsesmæssigt input

Den reptilske hjerne reagerer i høj grad på følelsesmæssige input. Undersøgelser viser, at ved at tale til følelser i markedsføringen, husker modtagerens reptilske hjerne nemmere indholdet.

Med en dybere forståelse for den reptilske hjernes 6 stimulus kan du med fordel anvende denne viden i din fremtidige markedsføring.

 

 

 

 

SHARE
Next articleSkab troværdighed med e-mærket