Hvordan markedsfører du dig bedst til b2b markedet?

En af de absolut vigtigste aspekter i markedsføring er at kende sin målgruppe. At tale direkte til sin målgruppe og tale et sprog som målgruppen respondere på, er alt afgørende. Det er ligegyldigt om befinder dig på, et marked der er henvendt til b2c eller b2b. Henvender dine produkter sig til slutbrugeren, også kaldt (b2c) business to consumer, eller business to business (b2b), altså handel mellem virksomheder. Der findes mange enkelte strategier når det handler om B2C markedet, men når det kommer til B2B, er der mange danske virksomheder der kæmper med markedsføringen. I dette indlæg kommer vi med nogle bud på hvordan du kommer i gang med at sælge dit produkt online.

Henvend dig til den rigtige målgruppe

Som sagt er det vigtigt at kende sin målgruppe. Hvem vil vi at kommunikere til? Hvad ønsker vi at kommunikere til? Og hvor ønsker vi at kommunikere til dem? Dette er gode spørgsmål at stille sig selv, inden man overhovedet begynder med markedsføring.

Et eksempel er rengøringsvirksomheden Tennberg A/S som eksempel ønsker at kunne kommunikere til brugere til både B2C, med deres privat rengøring og til dem som ønsker erhvervsrengøring.  Tennberg ApS kommunikere budskabet om at deres erhvervsrengøring er både økonomisk fordelagtig for kunderne, men vigtigst af alt, at netop deres virksomhed er den bedste til at udføre dette. En markedsføringkanal som ofte er overset, er LinkedIn. LinkedIn er som vi ved et erhvervsnetværk, hvor man oftes har indtastes sit erhverv og sin position i firmaet. Derved har man mulighed for at markedsføre direkte til personer som oftes tager beslutningen om nye investeringer, og i dette tilfælde, lave en ny aftale for rengøring i firmaet.

Offline erhvervsnetværk virker stadig

Ligesom LinkedIn er et online erhvervsnetværk, så findes der rundt omkring i de forskellige byer, en lang offline erhvervsnetværk, hvor der koster et års beløb at deltage i. Ved disse netværk er det er der både mulighed for sparing og for salg. Rigtig mange erhvervsledere er glade for at møde deres kommende samarbejdspartnere ansigt til ansigt inden de indgår en aftale med virksomheden.