Podcast er blevet meget populært over de sidste par år, både i Danmark og i udlandet. Den store popularitet, gør nu at podcast markedet er interessant at kigge med markedsførings øjne. I Amerika er podcast en meget normal ting, at bruge til at markedsføre sig selv eller sin virksomhed. Det vil det også blive i Danmark de kommende år og derfor bør du læse resten af denne artikel.

Hvordan kan man markedsføre sig med podcast?

Der er grundlæggende 3 måder at bruge podcast til at markedsføre sig selv eller sin virksomhed. Den nemmeste måde er at blive sponsor af en podcast. Ved at blive sponsor af en podcast, får du en mulighed for at få en form for annonce i den podcast. Det kan enten være en reklame ligesom du kender fra radioen, eller det kan være at værten giver en anbefaling af dig som sponsor. Den anden rigtig gode måde at bruge podcast, er ved at blive gæst på forskellige podcasts. Det kan give dig mulighed for at komme til at fremstå som en ekspert, eller markedsføre dit produkt. Den sidste mulighed, er at selv starte en podcast og dermed markedsføre dig eller virksomheden, ved at levere værdi/underholdning til dine lyttere.

Hvem bør annoncere med podcast?

Hvis du ønsker at annoncere på en podcast, er der lige nogle ting du skal tænke over. Det er vigtigt at din virksomhed på en eller anden måde er online, så du har et sted at sende trafikken hen. Derudover skal du tænke på om du kan finde en podcast, som din målgruppe lytter til. Så er det vigtigt at du giver lytterne et tilbud eller rabatkode, så de har incitament til at bruge dig eller dit produkt. Du kan finde inspiration til annoncer ved at lytte til denne liste over de bedste marketing podcast, som er lavet af Kasper Ottosen fra podcastguiden.dk

Bør du gæste en podcast?

Det meget korte svar er JA. Det kan aldrig skade at blive gæst på en podcast og øge kendskabet til dig eller din virksomhed. Det er dog en rigtig god ide at undersøge hvilke podcasts, som vil give mest mening for dig og din virksomhed. Ofte kræver det jo også at podcasten kan se en ide i at have dig som gæst.

Hvem bør starte en podcast?

Hvis du ser dig selv som en ekspert eller du ønsker at brande din virksomhed som eksperter på et område, så kan de være en god ide at starte en podcast. Jeg vil dog sige at det er en klar fordel at være en online virksomhed, hvis du skal have det maksimale ud af at lave en podcast. Derudover skal du have/være den rigtige person, som folk har lyst til at lytte til.