Marketing bør være sæsonbetonet

Det virker måske elementært, at man som virksomhed skal følge tiden og årstiderne i sin markedsføring. Beskæftiger man sig med salg af produkter, der udelukkende er relevante om sommeren, så skal du naturligvis ikke bruge en masse penge på markedsføring i efteråret, hvor salget alligevel er på vej den modsatte vej. Omvendt bør du bruge penge og ressourcer, når foråret nærmer sig, hvor du kan begynde at lade op til det kommende salg.

Det er for de fleste som simpel matematik, men det er fortsat ikke alle, der har fuldstændig styr på at styre deres penge og marketing – eller måske er deres respektive bureauer ikke på dupperne og lader blot annoncerne køre, selvom årstiden eller perioden er forbi.

Har man eksempelvis en virksomhed, hvor man sælger en brændeovn til private, er det altså ikke sagen at annoncere for fulde gardiner, når det er sommer. I stedet bør indsatsen måske rykkes over på søgemaskineoptimering, hvor man indkøber links, styrker interne sider og forbedre landingsideoplevelsen på netop denne landingside til sin brændeovn. Det betyder, at du giver din hjemmeside de bedste forudsætninger for at rangere højt i søgemaskinerne, når tiden kommer til efteråret og vinteren. Når det så for alvor igen bliver koldt i Danmark, kan man igen bruge penge på annoncering på henholdsvis Google, Facebook og/eller andre relevante platforme, hvor kunderne opholder sig.

Dette indlæg skal ikke være en lang fortælling om, hvilke forskelle der gør sig gældende i betalt kontra organisk trafik til en hjemmeside eller webshop, men det er vigtigt at kende de grundlæggende parametre, de to tilgange adskiller sig på såsom mulighed for at tænde og slukke for markedsføringen. Organisk trafik til en hjemmeside er et længerevarende arbejde, som strækker sig over en lang periode, hvor betalt annoncering i højere grad er efter behov. Har man  behov for salg her og nu, kan man tænde for sin annoncering og se effekt.