Når du sælger dig selv indenfor kunst, hvad end det er som maler, skulptør, forfatter eller noget fjerde, så er du nødt til at lære, hvordan du brander dig selv og når ud til flere mennesker. Det er ikke noget, der går ud over din kunstneriske integritet, hvis du gør det rigtigt – tværtimod kan det faktisk være rigtig sjovt!

 

Det 21. århundredes bibel: Bloggen

En blog er din mulighed for at dele dine tanker og interesser med verden. En blog om læring og litteratur kan være et fantastisk, kreativt frirum for dig, hvis du holder af at læse og lære – ligeledes kan det være, du ville få større gavn af at blogge om kunst eller mad!

 

En blog er lidt ligesom din helt egen avis på nettet, hvor du skriver indenfor et niche-emne, der kunne interessere andre. Det kan være sjovt og skabe opmærksomhed om det, du laver.

 

Sørg dog for, at din blog ikke bliver dedikeret til selvpromovering. Hvis din blog kun handler om dig og det, du laver, og dit dagligliv ikke konstant er noget ud over det sædvanlige, så kan du hurtigt miste potentielle fans.

 

Hvis du vil i dialog med dem, der ser dine produkter, er det ikke kun en blog, du skal holde dig til: Så skal du også bevæge dig på sociale medier.

 

Sociale medier for kreative sjæle

Sociale medier er et himmelsk sted for folk, der holder af forskellige former for kunst og gerne vil udtrykke sig selv. Instagram er især blevet et fristed for kreative sjæle, og der er rigtig mange fordele ved aktivt at tage sociale medier i brug.

 

Gennem sociale medier kan du poste om dine produkter, din proces og dine erfaringer, og du kan tage dine følgere med om bag scenen og give et indblik i din dagligdag.

 

På sociale medier kan du også komme i direkte dialog med dem, der interesserer sig for dig, og du kan forbinde med dem på et mere personligt niveau.

 

Sociale medier handler om selvpromovering – hvis du er kunstner, kan du for eksempel promovere et billede på instagram, så det kommer rundt og bliver set af flere!

 

At ignorere de sociale medier og det netværk, man kan få ud af det, er en falliterklæring nu om dage. Sociale medier er utroligt nemme at have med at gøre, når man først har lært dem ordentligt at kende!