Det er nok ikke gå manges næser forbi, at det der lige nu er VM i Rusland, hvor Danmark som bekendt er med, og efter at have vundet første kamp, også står med fornuftige muligheder for at gå videre. VM er en gigantisk sportsmæssig begivenhed, hvor milliarder af seere verden over følger med. Når noget får så meget opmærksomhed, så er der naturligvis også mange, der er interesseret i at bruge det i deres markedsføring.

Der er mange, der mærker at der er en øget interesse for fodbold, hvilket gælder alt fra firmaer der sælger landsholdstrøjer og klaphatte til dem der sælger fodboldmål.Mange oplever en stigende interesse for produkter relateret til fodbold, uden at de gør mere ud af det.

DBU er en virksomhed – ikke filantropi

Der er dog også mange virksomheder, der prøver at lukrere på den store opmærksomhed, der er på VM og fodbold, men det skal man som virksomhed passe på med, hvis man ikke har en aftale om det med DBU.

Der er flere mindre virksomheder der på Facebook og Instagram laver konkurrencer, hvor man kan vinde landsholdstrøjer og lignende. De gør naturligvis dette for at få lidt opmærksomhed, flere følgere, flere likes, delinger og så videre. Men det er altså ikke noget, som DBU er vilde med – tværtimod.

Hvis man ikke er sponsor og betaler, hvad det koster, at sætte sig i forbindelse med landsholdet, så vil DBU ikke have, at man bruger brandet i deres markedsføring, og der er allerede flere virksomheder, der har brændt nallerne på det, og har modtaget erstatningskrav på alt mellem 50 og 250.000 kroner.

Det kan dreje sig om alt fra at bruge billeder af landsholdet til at reklamere for egen virksomhed og til at udlodde landsholdstrøjer med DBU’s logo. Hvad der starter som en lille konkurrence, kan altså hurtigt blive en meget dyr affære, hvis ma ikke overholder spillereglerne så at sige.

Der er nogen, der er stødte over dette, og mener at DBU burde være mere large omkring det. Men man kommer ikke uden om, at DBU er nødt til at varetage deres største aktiv med omhyggelig, og det er naturligvis landsholdet. Og hvis det skal være attraktivt at være sponsor, nytter det ikke, at alle kan bruge det i deres reklamer og annoncer.