Hvis du driver en hjemmeside, er det vigtigt, du får relevant trafik, så du kan sælge dine produkter eller din service.

Mange investerer i digitale strategier for at øge deres synlighed, når brugerne efterspørger en ydelse, de som virksomhed tilbyder. Blandt de mest anvendte online strategier finder man Google Ads, Facebook Marketing og SEO.

I dette indlæg vil vi se overordnet på, hvordan man selv kan stå for sin WordPress optimering ift. SEO, og dermed øge sandsynligheden for at blive fundet af kunderne.

Allerførst er det vigtigt at slå fast, at ethvert godt SEO-forløb starter med en grundig søgeordsanalyse. Det er her, du finder ud af, hvilke nøgleord du skal satse på og opbygge dedikerede sider til.

WordPress optimering for begyndere

Når du skal til at optimere din WordPress hjemmeside, er der et par indstillinger og installationer, der er påkrævede.

Opsætningsjusteringer

For det første skal du give søgemaskinen lov til at indeksere din hjemmeside. Ellers bliver du slet ikke vist på Google. Du giver Google (og andre søgemaskiner) lov til at indeksere din hjemmeside ved at gå til ”Indstillinger”, klikke på ”Læsning” og sørge for, der IKKE er sat et flueben i feltet ”Tillad ikke søgemaskiner at indeksere dette websted”. Kontroller og gem dine ændringer, hvis du klikker fluebenet fra.

Dernæst bør du indstille dine URL’er (adresselinjen), så den er læsevenlig. WordPress vil som udgangspunkt have en indstilling, hvormed dine URL’er vises som eksempel.dk/?P=123. Dette bliver hverken Google eller din bruger klogere af, og om noget virker det suspekt og utroværdigt.

Gå derfor til ”Indstillinger” og ”Permanente links”. Her markerer du ”Navn på indlæg”, og klikker så ”Gem ændringer”. Dine URL’er vil nu have samme titel som overskriften på din side eller dit indlæg – f.eks. eksempel.dk/kondisko. Dette giver Google og bruger en bedre forståelse for dit indhold og vækker mere tillid for brugeren.

Installer et SEO Plugin

Med dine opsætningsindstillinger på plads kan du nu installere et SEO plugin. Der findes mange forskellige, men det mest brugte er SEO By Yoast. Installer dette via ”Plugins” og ”Tilføj nyt”, og aktivér det efter installationen.

Når du har aktiveret Yoast, skal du følge dets opsætningsguide. Dette er en trin-for-trin guide, der let tager dig omkring opsætningen.

Med dit nye SEO plugin installeret, er du klar til at rette dine sider og indlæg til, så de er søgemaskineoptimerede.

Generelt anbefaler man, at dine vigtigste nøgleord optræder i din sides overskrift (H1), i URL’en og spredt naturligt ud i brødteksten. Inkluder gerne vigtige nøgleord i en underoverskrift om muligt, men sørg først og fremmeste for, at nøgleord optræder naturligt og sproget flyder til ære for læseren – og ikke maskinen.

Derudover har dit nye SEO plugin åbnet for, at du kan udfylde titel og meta beskrivelser på alle sider og indlæg. Dette er det tekstuddrag, du kender fra Google. Din titel vil udgøre det blå klikbare links, mens din metabeskrivelse vil udgøre den resumétekst, der er tilknyttet. Skriv derfor en relevant og appellerende tekst, der giver brugeren lyst til at klikke sig ind på din side.

Husk at du bør placere dit nøgleord i begge beskrivelsesfelter, om end det er delte meninger om, hvorvidt nøgleord i selve meta beskrivelsen er værdifuldt eller ej.

Bemærk! Selvom du udfylder titel og meta beskrivelser, er det op til Google at vurdere, om søgemaskinen vil anvende dine ord eller om Google vurderer, de har et bedre forslag.

Yoast har en preview funktion, så du kan se, hvordan dine beskrivelser vil se ud i søgemaskinen. Du kan ligeledes angive dit fokus nøgleord i Yoast, hvorefter programmet giver dig en indikator for, om siden er tilpas søgemaskineoptimeret.

En sidste bemærkning er, at du altid bør sørge for, at dine sider henvender sig til din bruger / læser. Giv dem derfor den opmærksomhed, de fortjener. Skriv unikt, fængende og brug gode billeder samt evt. videomateriale, hvor det giver mening.