gennemsigtigt marked

Der er ingen tvivl om at vi som kunder bliver påvirket af effekten af markedsføring fra de forskellige spillere på det enkelte marked. Du kender det sikkert, du står i en større butik som eksempelvis Elgiganten, Power, 3 eller Telia og føler, at sælgeren sælger dig katten i sækken? Ofte har butikssælgere mange års erfaring med at overtale og salgs talen i orden. Men i dette indlæg gøre vi op med disse mange fiduser og giver dig et par tips og tricks til at du ikke forlader butikken eller en hjemmesiden for dens sags skyld, et for dyrt abonnement og en som egentligt telefon, som ikke lever op til dine forventninger.

Gennemsigtighed er vejen frem

Der findes utrolig mange sider på nettet, med nye services, som giver forbrugerne et overblik over forskellige markeder, som også giver dig adgang til at undersøge og sammenligne dine behov med diverse produkter. Det gælder ikke kun markedet for at finde priser og tilbud på mobil abonnement – men også rigtig mange andre markeder. Især bankerne er under pres fra de mange digitale services.

MyBanker.dk er en hjemmeside portal der sammenligner banktilbud for forbrugerne. På hjemmesiden reklamere de med at deres forbrugere indtil nu har sparet over 200 mio. på at skifte bank, igennem dem. Det er svimlende beløber, som danskerne sender direkte i lommen på de store virksomheder. Som MyBanker også skriver, kan du ligesågodt spare pengene og lægge dem i egen lomme i stedet.

Det ses også indenfor byggebranchen, at man effektiviserer udbudsprocesserne, samt giver forbrugerne er langt bedre ståsted for at vælge udbyder. På siden 3byggetilbud.dk kan man udbyde sin opgave, og herefter kan de enkelte leverandører byde sig til med pris og løsningsforslag.

Husk på at prissammenligningssider også er virksomheder som tjener penge

Hos mange foreninger er man dog ikke helt begejstret for disse services. I tilfældet med mobiltelefoner er det i sidste ende et spørgsmål om købmandsskab, og finde ens reelle forbrug. De mange prissammenligningssider fungere som affiliate sider, og bliver altså betalt for at præsentere nogle af resultaterne.