Der er naturligvis ikke skyggen af tvivl om, at vi lever i en digital tid og langt de fleste primært benytter online platforme til deres markedsføring. Virksomheder, danske såvel som udenlandske virksomheder benytter platforme som Facebook, Google, Instagram, bannere, e-mails og lignende til at promovere deres produkter og ydelser.

Når man annoncerer online har man generelt mulighed for at gøre det rimelig lave priser, og så har man ikke mindst muligheden for at målrette det enten til folk der er interesseret i ens produkter, eller til nogen der allerede tidligere har besøgt ens hjemmeside eller interageret med en Facebook side.

Når det fysiske bliver nostalgisk

 Netop fordi mere eller mindre alt efterhånden er digitalt er vi blevet meget vant til, at når vi modtager annoncer eller breve, så foregår det i vores browser eller i din inbox. Det er derfor også blevet svært for annoncører at skille sig ud, ved at være de samme steder som alle andre.

Hvis man vil have opmærksomhed, skal der med andre ord noget ekstraordinært til for at det lykkedes. I nogen tilfælde kan det være en god ide at tage et skridt tilbage og tænke lidt på, hvordan det var for 5 eller 10 år siden, og overveje om det kan genbruges.

Inden fra reklamebranchen er det en udtryk der hedder, at retro altid virker, hvis det bliver gjort ordentligt. At kalde noget så ”almindeligt” som et brev for retro, er måske lidt voldsomt, ikke desto mindre så er det meget begrænset, hvor mange breve der dumper ind af vores brevsprækker og i vores postkasser.

Dette kan du som virksomhed godt drage nytte af. I stedet for at sende en mail til dine eksisterende kunder, eller dem der har købt før, hvor du har adresser, så send dem et brev med posten. Det er en dyrere måde, men køber du en effektiv printer og nogle billige blækpatroner –begge dele kan købes her, behøver det ikke koste en bondegård.

Du skal naturligvis ikke sende til alle, men udvælg nogle vigtige kunder. Enten nogen der har købt for mange penge, eller nogen er har købt noget hvor der er stor sandsynlighed for genkøb. Køb nogle kuverter, der ikke ligner standard og slet ikke nogen der ligner rudekuverter.